Hur ska Lactal Balans användas?

Vid illaluktande flytningar och irritation används Lactal Balans som en kur i 7 dagar för att återställa pH-värdet till normal nivå. Då problemen ofta återkommer när man utsätts för olika pH-höjande faktorer, kan en Lactal Balans behandling upprepas för att återställa normalt pH och vaginal flora.

Lactal Balans lämpar sig extra väl till personer med återkommande problem med illaluktande flytningar och obehag i underlivet. Vid behov kan användningen förlängas eller upprepas. Genom att använda Lactal Balans i samband med en antibiotikakur kan en eventuell utslagning av mjölksyrabakterier motverkas. Om mjölksyrabakterierna slås ut ökar risken för att oönskade bakterier växer till med illaluktande flytningar som följd. Det är också viktigt att den normala balansen och ett lågt pH i underlivet bibehålls för att minska risken för svampangrepp.

Lactal Balans kan med fördel användas under graviditet samt vid amning. Lactal Balans kan även användas under menstruation. Lactal Balans finns som gel i tub eller som vagitorium. Innehållet av mjölksyra och glykogen är detsamma i gelen som i vagitoriet. Man kan därför välja den appliceringsform som passar bäst.

Dosering

Vid besvärande lukt, onormala flytningar och obehag används 1 tub/vagitorium per dag vid sänggåendet under 7 dagar

Om du märker att symtomen återkommer eller misstänkter att din vaginalbalans inte är som den borde vara upprepa behandlingen med 1 tub/vagitorium dagligen i 7 dagar.


Lactal Balans Gel

Lactal Balans gel

Vrid av hatten och för in hela tubhalsen i slidan varvid innehållet trycks ut. Drag ut tuben med bibehållet tryck och släng den. Det är lämpligt att använda Lactal Balans vid sänggåendet eftersom gelen annars kan rinna ut något. Använd gärna trosskydd.

Beställ Lactal Balans gel online från nätapoteket Apotea à

Lactal Balans vagitorium

Lactal Balans vagitorium

Vagitoriet förs djupt in i slidan.

Vagitoriet får inte delas utan är avsett för engångsbruk.

Beställ Lactal Balans vagitorium online från nätapoteket Apotea à

Lactalförpackningar

Lindra illaluktande flytningar - beställ Lactal direkt på nätet

- Lactal Balans innehåller mjölksyra som sänker ett förhöjt pH-värde i underlivet till normal nivå. När balansen återställs försvinner den dåliga lukten.

- Slipp köpa produkten i en butik. Lactal kan beställas online genom ett nätapotek.

- Välj apotek nedan, få hem läkemedlet till dörren snabbt och enkelt.

You are now leaving the lactalse website

You have selected a link that will take you away from the lactalse website. Click cancel to return to lactalse website Or continue to proceed